Naam: Tijgergarnaal.
Andere benamingen:
Wetenschappelijke naam: Caridina cf. cantonensis Tiger.
Oorsprong: Deze soort Tijgergarnaal is een kweekvorm en komt dus niet in het wild voor. De wildvorm komt uit China.
Uiterlijk: Opvallend zijn natuurlijk de "Tijgerstrepen" die over het doorzichtige lichaam lopen.
Geslachtsonderscheid: De vrouwtjes zijn iets groter en wat robuuster gebouwd dan de mannetjes.
Temperatuur: 18 tot 25 °C.
pH: 6,3 tot 7,8.
GH: <18.
Leeftijd: 2 tot 2,5 jaar.
Lengte: 2,5 tot 3 cm.
Voedsel: Speciaalvoer voor garnalen, vlokken- en granulaatvoer voor vissen, diepvriesvoer, dode bladeren, fijngestampte erwten en diverse soorten groenten.
Aquariummaat: Vanaf 30 cm.
Karakter: Zeer vreedzaam.
Aantal: Groepje van minimaal 10 stuks.
Geschikt voor: Beginners.
Bodembedekking: Zand of fijn grind.
Aquariuminrichting en beplanting: Schuilplaatsen zijn noodzakelijk. De beplanting kunnen het best veel fijnbladige planten en mossoorten zijn.
Belichting: Die mag gerust veel zijn, dat is beter voor de planten- en mosgroei en de kleuren van de Tijgergarnaal zullen beter uitkomen.
Ander gezelschap: Ze kunnen worden samengehouden met kleine vreedzame vissoorten, de meeste slakkensoorten kunnen ook geen kwaad. Kreeften uit de familie Cherax gaan ook prima samen, deze kreeftensoort heeft totaal geen interesse voor de Tijgergarnalen. Kreeften uit de Cambarellus familie moeten niet met de Tijgergarnalen worden samengehouden, deze zullen achter ze aan gaan jagen. Denk er wel aan dat als men ze gaat samenhouden met andere bewoners het aquarium daar dan wel ruim genoeg voor moet zijn.
Tijd voor uitkomen eitjes: Na ongeveer 3 tot 5 weken (afhankelijk van de temperatuur).
Aantal jongen: Gemiddeld rond de 40 stuks.
Kweekinfo: Hiervoor hoeft men niets speciaals te doen, in een gezonde groep zullen de vrouwtje geregeld met eitjes rondlopen.
Bijzonderheden: Geregeld een deel van het water verversen is sterk aan te raden, ongeveer 25% van het water 1 keer per 2 weken verversen is aan te raden. Zoals bij alle garnaalsoorten dient men de huid van de vervelling in het aquarium te laten liggen, deze zal door de garnalen worden opgegeten want zo krijgen ze de nodige stoffen weer binnen.